• Šnicle sa senfom i vinom

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#3 od 04.04.2016
za 2 osobe
00:45h
jednostavno
Sočne šnicle za svačiji ukus. Obavezno probajte, ako volite junetinu, nećete se pokajati.
Sastojci:
Ceo postupak
- Belo vino:70 ml
- Bosiljak:po želji
- Juneće meso:250 gr
- Maslac:25 gr
- Pšenično brašno:60 gr
- Ruzmarin:po želji
- Senf:2 do 3 kašike
- Suncokretovo ulje:po potrebi
- Voda:2 dl
- Začin:po želji
Priprema:
1. Ceo postupak
Dobro istucite juneće šnicle čekićem za meso. Svaku šniclu namažite senfom sa gornje strane.

U šerpu stavite ulje da se zagreje, pa svaku šniclu spustite prvo u brašno, tako da se brašno zalepi sa donje strane. Potom spuštajte u vrelo ulje na strani sa brašnom, tako da vam strana sa senfom bude odozgo.

Lagano propržite, pa dodajte belo vino. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 20 minuta uz povremeno dodavanje vode.

Začinite po ukusu, pa na kraju dodajte preostalu vodu. Maslac izgnječite sa preostalim brašnom, pa dodajte u šnicle. Mešajte da vam se ne stvore grudvice. Ako bude previše gusto, dodajte još malo vode i promešajte.
Poreklo:
Francuska
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09