• Šnicle sa senfom i vinom
      Vegetarijansko
    Makrobiotičko
    Posno
    #3 od 04.04.2016
         
            
      
      
      
    
       Sočne šnicle za svačiji ukus. Obavezno probajte, ako volite junetinu, nećete se pokajati.
  Sastojci:
      Ceo postupak
          - Belo vino:70 ml    
          - Bosiljak:po želji    
          - Juneće meso:250 gr    
          - Maslac:25 gr    
          - Pšenično brašno:60 gr    
          - Ruzmarin:po želji    
          - Senf:2 do 3 kašike    
          - Suncokretovo ulje:po potrebi    
          - Voda:2 dl    
          - Začin:po želji    
      Priprema:
      1. Ceo postupak
    Dobro istucite juneće šnicle čekićem za meso. Svaku šniclu namažite senfom sa gornje strane.
U šerpu stavite ulje da se zagreje, pa svaku šniclu spustite prvo u brašno, tako da se brašno zalepi sa donje strane. Potom spuštajte u vrelo ulje na strani sa brašnom, tako da vam strana sa senfom bude odozgo.
Lagano propržite, pa dodajte belo vino. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 20 minuta uz povremeno dodavanje vode.
Začinite po ukusu, pa na kraju dodajte preostalu vodu. Maslac izgnječite sa preostalim brašnom, pa dodajte u šnicle. Mešajte da vam se ne stvore grudvice. Ako bude previše gusto, dodajte još malo vode i promešajte.
        
            
      
      
      
    
      Poreklo:
Francuska
    Autor:
lisica