• Prženice
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#74 od 09.05.2016
Univerzalni doručak. Možete ih jesti samostalno, a možete ih premazati ajvarom ili pavlakom, ako volite slane, ili džemom, ako volite slatke.
Sastojci:
Ceo postupak
- Hleb:12 do 16 kriški
- Jaja:4 kom
- Mleko:150 ml
- Pšenično brašno:1 kašika
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:200 ml
Priprema:
1. Ceo postupak
Za pripremu prženica obavezno koristite kriške starog hleba, nikako svežeg. Jaja izmutite mućkalicom, dodajte kašiku brašna, malo soli i mleko. Sve to dobro umešajte mućkalicom, tako da dobijete jednoličnu žitku masu.
Ulje uspite u tiganj i zagrejte. Svaku krišku hleba uvaljajte u smesu, pa pržite u zagrejanom ulju.
Gotove prženice stavite na salvetu da se ocedi višak masnoće.
Služite ih tople, samostalno ili uz neki dodatak.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica