• Posni čupavci
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#84 od 16.05.2016
Posna, a ipak preukusna poslastica. Priprema se lako i brzo. U našoj kuhinji često na slavskoj trpezi među ostalim posnim kolačima.
Sastojci:
Biskvit
- Prašak za pecivo:1.5 kesica
- Pšenično brašno:30 kašika
- Suncokretovo ulje:25 kašika
- Šećer:20 kašika
- Voda:35 kašika
Glazura
- Kakao:50 gr
- Margarin:200 gr
- Posna čokolada za kuvanje:50 gr
- Šećer:150 gr
- Voda:1 dl
Završna obrada
- Kokosovo brašno:200 gr
Priprema:
1. Biskvit
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte 20 kašika šećera. Zatim pomešajte 25 kašika ulja i 35 kašika vode, pa to dodajte u prethodnu smesu.
Umutite testo mikserom i sipajte u podmazan pleh. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180%deg;C. Testo je pečeno kada blago porumeni. Obavezno proverite čačkalicom da li je dobro pečeno.
2. Glazura
Kakao i šećer razmutite u 1dl vode i postepeno zagrevajte u šerpici. Kada se potpuno otopi, dodajte posnu čokoladu i margarin, pa mešajte dok se masa ne izjednači.
3. Završna obrada
Kada se testo ohladi, isecite ga na kockice, pa svaku kockicu umočite u mlaku glazuru i uvaljajte u kokos.
Poreklo:
Balkan
Autor:
lisica