Posna, a ipak preukusna poslastica. Priprema se lako i brzo. U našoj kuhinji često na slavskoj trpezi među ostalim posnim kolačima.
Priprema:
1. Biskvit
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte 20 kašika šećera. Zatim pomešajte 25 kašika ulja i 35 kašika vode, pa to dodajte u prethodnu smesu.
Umutite testo mikserom i sipajte u podmazan pleh. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180%deg;C. Testo je pečeno kada blago porumeni. Obavezno proverite čačkalicom da li je dobro pečeno.
2. Glazura
Kakao i šećer razmutite u 1dl vode i postepeno zagrevajte u šerpici. Kada se potpuno otopi, dodajte posnu čokoladu i margarin, pa mešajte dok se masa ne izjednači.
3. Završna obrada
Kada se testo ohladi, isecite ga na kockice, pa svaku kockicu umočite u mlaku glazuru i uvaljajte u kokos.