• Pohovana pečena paprika sa sirom

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#9 od 06.04.2016
za 4 osobe
00:30h
jednostavno
Ukus fantastičan. I pored toga što je predviđeno da se jede kao predjelo ili prilog uz glavno jelo, može čak da prođe i kao glavno jelo.
Sastojci:
Ceo postupak
- Jaja:2 kom
- Paprika crvena:10 kom
- Prezle:malo, po potrebi
- Pšenično brašno:nekoliko kašika
- So:po želji
- Trapist sir:10 tanjih parčadi
Priprema:
1. Ceo postupak
Ispecite papriku i dobro je očistite od pokožice, ali pazite da je ne oštetite. Trebaju vam cele paprike. Blago posolite papriku, ali samo ako sir nije dovoljno slan.

Sir trapist isecite na tanke kriške tako da ga možete lako ubaciti u papriku. Ako je potrebno možete čačkalicom zatvoriti krajeve paprike. Uvaljajte paprike u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezle. Krajeve gde je paprika zatvorena posle prezli još jednom uvaljajte u jaje, pa ponovo u prezle, da se dodatno fino zatvore.

Stavite tako pripremljene paprike da se peku u zagrejanom ulju, na višoj, ali ne previsokoj temperaturi.

Kada sir krene da se topi i kada se jaje zapeče, izvadite paprike iz ulja i služite.
Poreklo:
Balkan
Kategorija:
Predjela » Topla predjela
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09