• Pljeskavice od povrća
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#20 od 09.04.2016
Fantastične, savršeno ukusne, a ipak posne pljeskavice, za sve one koji ne poste na vodi, već na ulju.
Sastojci:
Ceo postupak
- Biber mleveni:po želji
- Crni luk:1 glavica
- Jaja:2 kom
- Krompir:2 kom
- Paprika crvena:2 kom
- Pirinač:50 gr
- Praziluk:1/2 struka
- Pšenično brašno:2 kašike
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:30 ml
- Šargarepa:2 kom
- Voda:1 litar
- Začin:po želji
Priprema:
1. Ceo postupak
Iseckati šargarepu i krompir na kolutove, pa staviti da se kuvaju u pola litra vode. Pirinač takođe staviti da se kuva u pola litra vode. Dok se povrće kuva sitno iseckati crni luk i praziluk, a papriku iseckati na kockice.
Kada se krompir i šargarepa skuvaju, izgnječite ih viljuškom i u jednu veću činiju stavite luk, praziluki, papriku, gnječenu šargarepu, krompir i kuvani pirinač, pa promešajte da se masa dobro sjedini.
Dodajte so, biber i začin po ukusu, izmešajte i dodajte 2 jaja, 2 kašike brašna i 30ml ulja. Dobro izmešajte, oblikujte pljeskavice iz mase i pržite na zagrejanom ulju. Dobićete oko 25 pljeskavica srednje veličine.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica