• Pita sa višnjama

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#86 od 17.05.2016
za 12 osoba
01:00h
srednje zahtevno
Višnje su uvek osvežavajući faktor na meniju. Jednostavna priprema i fantastičan ukus osnovne su karakteristike ove pite.
Sastojci:
Ceo postupak
- Griz:3 kašike
- Kore za pitu:1 pakovnje
- Suncokretovo ulje:malo, po potrebi
- Šećer:200 gr
- Šećer u prahu:malo, za posipanje
- Višnje:1 kg
Priprema:
1. Ceo postupak
Očistite višnje od koštica. Zatim pomešajte višnje, šećer i griz.

Podelite kore na grupe od po tri. Svaku koru iz grupe premažite sa malo ulja. Tako nauljene kore složite jednu preko druge. Preko treće kore namažite pripremljeni nadev od višanja, pa urolajte kore.

Slažite rolne u nauljeni pleh i pecite oko 30 minuta na temperaturi od 180°C.

Pečenu pitu poprskajte vodom i pokrijte kuhinjskom krpom da se ohladi. Tek kada je pita hladna, secite je na parčad, pospite šećerom u prahu i služite.
Poreklo:
Balkan
Kategorija:
Deserti » Slatke pite
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09