• Kompot od šljiva i bresaka

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#121 od 05.08.2017
za 4 osobe
00:30h
jednostavno
Brza poslastica. Ako se dobro ohladi, odličan je za vrele letnje dane.
Sastojci:
Ceo postupak
- Anis:1 kom, zvezdasti
- Breskve:2 kom ( oko 200 gr )
- Cimet:1 manji štapić
- Med:3 ravne kašike
- So:1 prstohvat
- Šljive:400 gr
- Voda:700 ml
Priprema:
1. Ceo postupak
Operite šljive, prepolovite ih nožem, pa izvadite koštice. Krupnije šljive isecite na manje komade.

Operite i breskve, pa ih isecite na kriške.

Šljive i breskve stavite u posudu za kuvanje, dodajte štapić cimeta, anis, prstohvat soli i med. Ako su breskve previše slatke, količinu meda možete smanjiti po želji.

Voće prelijte vodom, tek toliko da ogrezne u vodi. Tokom kuvanja, voće će pustiti svoje sokove, a ako to ipak ne bude dovoljno, možete naknadno dodati još malo vode.

Zagrejte posudu do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još desetak minuta. Pazite da ne pokipi.

Dobro ohladite u frižideru i servirajte.
Poreklo:
Balkan
Kategorija:
Zimnice » Kompoti
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09