• Kisela jaja

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#65 od 30.04.2016
za 12 osoba
00:30h
jednostavno
Posle Vaskrsa u kući obično ostane dosta nepojedenih kuvanih jaja. Ne znate šta sa njima? Evo rešenja ...
Sastojci:
Ceo postupak
- Biber mleveni:1 kašičica
- Crni luk:2 manje glavice
- Jaja:12 kom
- Lovorov list:nekoliko listova
- Senf:2 kašike
- Sirće jabukovo:2 šolje
- So:1 kašičica
- Šećer:1 šolja
- Voda:1/2 šolje
Priprema:
1. Ceo postupak
U veću šerpu sipajte sirće, šećer, vodu, senf, so, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne proključa, zatim smanjite temperaturu, pa poklopite i kuvajte još 10 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.

Oljuštite kuvana jaja, poređajte ih u staklene tegle, pa dodajte luk isečen na tanke kriške. Prelijte ohlađenom marinadom. Tegle hermetički zatvorite i ostavite da prenoće u frižideru.

Ako želite da zaljutite jaja, u tegle možete dodati i ljutu papričicu. Takođe, možete dodati malo cvekle, da bi jaja dobila dekorativnu boju.

Kisela jaja su jestiva odmah, ali da bi marina potpuno prodrla u njih, obično je potrebno oko 6 nedelja. Najukusnija su ako ih jedete u periodu od 6 nedelja, do 6 meseci. Mogu se jesti i dugo posle toga, ali postaju malo gumenasta.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09