1. Ceo postupak
U veću šerpu sipajte sirće, šećer, vodu, senf, so, biber i lovorov list. Kuvajte dok ne proključa, zatim smanjite temperaturu, pa poklopite i kuvajte još 10 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.
Oljuštite kuvana jaja, poređajte ih u staklene tegle, pa dodajte luk isečen na tanke kriške. Prelijte ohlađenom marinadom. Tegle hermetički zatvorite i ostavite da prenoće u frižideru.
Ako želite da zaljutite jaja, u tegle možete dodati i ljutu papričicu. Takođe, možete dodati malo cvekle, da bi jaja dobila dekorativnu boju.
Kisela jaja su jestiva odmah, ali da bi marina potpuno prodrla u njih, obično je potrebno oko 6 nedelja. Najukusnija su ako ih jedete u periodu od 6 nedelja, do 6 meseci. Mogu se jesti i dugo posle toga, ali postaju malo gumenasta.