• Juneći gulaš
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#122 od 10.08.2017
Sočan i preukusan. Pravi izbor za nedeljni ručak.
Sastojci:
Ceo postupak
- Aleva paprika:1 kašičica
- Beli luk:2 čena
- Biber mleveni:po želji
- Crni luk:250 gr
- Juneće meso:500 gr
- Lovorov list:2 lista
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:malo, po potrebi
- Začin:1 kašičica
Priprema:
1. Ceo postupak
Crni i beli luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju.
Juneće meso iseckajte na kockice, pa dodajte u posudu sa lukom.
Prelijte vodom da ogrezne, poklopite i dinstajte sat vremena na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje i dodavanje vode, po potrebi.
Dodajte kašičicu začina, alevu papriku, lovor, pa posolite i pobiberite po želji.
Nalijte vodom po potrebi ( ovo je poslednje nalivanje ), promešajte, poklopite i ostavite da se kuva još pola sata.
Gulaš je gotov, a ako nije dovoljno gust, možete dodati kašiku brašna.
Servirajte uz testeninu, pirinač ili kuvani krompir.
Poreklo:
Mađarska
Autor:
lisica