• Čokoladni sutlijaš Arroz Doce

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#50 od 22.04.2016
za 4 osobe
01:00h
srednje zahtevno
Ako ste ikada bili u Portugalu, verovatno ste probali njihov omiljeni desert Arroz Doce. Evo recepta, pripremite i uživajte.
Sastojci:
Ceo postupak
- Crna čokolada:4 kašike
- Jaja:6 žumanaca
- Kakao:1 kašika
- Mleko:900 ml, punomasno
- Pirinač:500 gr
- So:1 kašičica
- Šećer:300 gr
Priprema:
1. Ceo postupak
Sipajte u šerpu 2 litra vode i pustite da proključa. Dodajte pirinač i so, pa ponovo pustite da proključa, a zatim smanjite vatru, poklopite šerpu i kuvajte 10 minuta. Ocedite pirinač od vode.

U drugu šerpu sipajte mleko i dodajte kakao. Pustite da proključa, pa dodajte oceđeni pirinač. Smanjite vatru i, uz povremeno mešanje da ne zagori, kuvajte 30 minuta, dok pirinač ne omekša. Dodajte šećer i mešajte dok se ne rastopi, pa sklonite sa vatre i u smesu brzo umutite žumanca.

Podelite smesu u posude za služenje, poravnajte površinu, pa pospite mlevenom ili struganom čokoladom. Ostavite da se ohladi i služite.
Poreklo:
Portugal
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09