• Čokoladni mus
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#69 od 04.05.2016
Fina poslastica, lako se priprema. Treba malo više vremena da se ohladi i stegne, ali vredi sačekati.
Sastojci:
Ceo postupak
- Crna čokolada:200 gr
- Jaja:3 kom
- Puter:40 gr
- Šećer:40 gr
- Vanilin šećer:1 kesica
Priprema:
1. Ceo postupak
Čokoladu isecite na manje kocke, pa je zajedno sa puterom otopite na pari i ostavite da se ohladi.
Odvojte belanca od žumanaca. Posebno, umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer, uz konstantno mućenje.
U ohlađenu čokoladu umešajte 3 žumanceta, pa pažljivo pomešajte sa smesom od belanaca. Još jednom sve dobro umešajte mikserom.
Dobijenu kremastu masu sipajte u činije za služenje, pa ih stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohlade i stegnu.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica