• Brze kiflice
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#57 od 24.04.2016
Odlične kiflice koje se prave izuzetno brzo. Po želji, možete ih praviti u slatkoj ili slanoj varijanti, u zavisnosti od toga šta koristite za punjenje kiflica. Za punjenje možete koristiti eurokrem, džem, sir ili šta već volite.
Sastojci:
Testo
- Jaja:1 kom
- Kisela pavlaka:1 čaša
- Margarin:250 gr
- Prašak za pecivo:1 kesica
- Pšenično brašno:500 gr
Nadev i formiranje
- Eurokrem:po potrebi
- Šećer u prahu:malo, za posipanje
- Vanilin šećer:1 kesica
Priprema:
1. Testo
Pomešajte sve sastojke i zamesite testo. Zatim stavite testo na nekoliko minuta u frižider da se stisne.
2. Nadev i formiranje
Razvaljajte testo oklagijom i isecite po želji na pravougaonike ili trouglove, pa premažite odabranim nadevom i urolajte kiflice.
Pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180°C.
Još jednom napominjem da nadev možete birati po želji. Ako koristite eurokrem ili džem za slatke kiflice, posle pečenja pospite ih šećerom u prahu pomešanim sa malo vanilin šećera.
Ako za punjenje slanih kiflica koristite sir ili smesu od sira, seckane salame i jednog jajeta, možete ih pre pečenja posuti susamom.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica