• Brze kiflice
      Vegetarijansko
    Makrobiotičko
    Posno
    #57 od 24.04.2016
        Odlične kiflice koje se prave izuzetno brzo. Po želji, možete ih praviti u slatkoj ili slanoj varijanti, u zavisnosti od toga šta koristite za punjenje kiflica. Za punjenje možete koristiti eurokrem, džem, sir ili šta već volite.
  Sastojci:
      Testo
          - Jaja:1 kom    
          - Kisela pavlaka:1 čaša    
          - Margarin:250 gr    
          - Prašak za pecivo:1 kesica    
          - Pšenično brašno:500 gr    
         Nadev i formiranje
          - Eurokrem:po potrebi    
          - Šećer u prahu:malo, za posipanje    
          - Vanilin šećer:1 kesica    
      Priprema:
      1. Testo
    Pomešajte sve sastojke i zamesite testo. Zatim stavite testo na nekoliko minuta u frižider da se stisne.
         2. Nadev i formiranje
    Razvaljajte testo oklagijom i isecite po želji na pravougaonike ili trouglove, pa premažite odabranim nadevom i urolajte kiflice.
Pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180°C.
Još jednom napominjem da nadev možete birati po želji. Ako koristite eurokrem ili džem za slatke kiflice, posle pečenja pospite ih šećerom u prahu pomešanim sa malo vanilin šećera.
Ako za punjenje slanih kiflica koristite sir ili smesu od sira, seckane salame i jednog jajeta, možete ih pre pečenja posuti susamom.
      Poreklo:
Internacionalno
  Kategorija:
Pekarski proizvodi » Peciva
  Autor:
lisica