• Varivo od boranije
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#34 od 14.04.2016
Boranija se može spremati na mnogo načina, a priprema variva je jedan od jednostavnijih i ukusnijih načina.
Sastojci:
Ceo postupak
- Aleva paprika:po potrebi
- Biber mleveni:po želji
- Boranija:1 pakovanje
- Pasirani paradajz:1/2 čaše
- Peršun:po želji
- Pšenično brašno:1 kašičica
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:malo, po potrebi
- Šargarepa:4 kom
- Voda:po potrebi
- Začin:po želji
Priprema:
1. Ceo postupak
Očistite šargarepu i isecite na kolutove, pa je propržite na malo ulja. Dodajte pakovanje zaleđene boranije ili adekvatnu količinu sveže ( 400gr do 500gr ). Dinstajte dok boranija ne postane mekana uz dolivanje po malo vode.
Posolite i pobiberite po želji, pa dodajte začin.
Dodajte vode da oblije boraniju i još malo preko nje, pa nastavite sa kuvanjem. Sami odredite količinu vode u zavisnosti od toga da li volite više ili manje čorbasto.
U posebnoj činiji pomešajte kašiku brašna, alevu papriku, malo paradajz soka i vode, tek toliko da se dobije ređa smesa.
Prelijte smesu preko boranije i kuvajte još nekoliko minuta da se čorba malo zgusne. Pospite seckanim peršunom.
Poreklo:
Balkan
Autor:
lisica