• Uštipci sa roštilja
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#64 od 29.05.2016
Ko nije probao ove ukusne uštipke, koji vode poreklo sa juga Srbije, vreme je da ih isproba.
Sastojci:
Ceo postupak
- Biber mleveni:po želji
- Crni luk:300 gr
- Kačkavalj:200 gr
- Mleveno juneće meso:300 gr
- So:po potrebi
- Suvo meso:300 gr
Priprema:
1. Ceo postupak
Suvo meso sitno iseckajte, pa ga pomešajte sa mlevenim junećim mesom. Očistite i sitno iseckajte crni luk, a kačkavalj izrendajte. Sve to pomešajte, posolite i pobiberite po želji, pa dobro sjedinite.
Od mase koju ste dobili, rukom oblikujte uštipke, pa ih ispecite na roštilju.
Uz uštipke služite sitno seckani crni luk i paradajz sečen na kolutove.
Poreklo:
Balkan
Autor:
lisica