1. Ceo postupak
Svinjsku džigericu očistite od žilica i isecite na kockice, ne veće od 1.5cm. Dobro je operite u hladnoj vodi i očistite od krvi. Ako imate vremena, iseckanu džigericu možete ostaviti da odstoji u vodi, kako bi dodatno odstranili krv iz unutrašnjosti. Povremeno je properite i zamenite vodu čistom.
Meso od buta, takođe isecite na kockice iste veličine i dobro operite.
Pripremljene kockice džigerice i buta ocedite od vode i ubacite u veći tiganj. Prelijte toplom vodom, da ogrezne, i stavite na jaču vatru da se probari. Povremeno dolivajte toplu vodu, po potrebi, dok meso ne omekša.
U međuvremenu, dok se meso bari, operite i očistite jedan struk praziluka srednje veličine i iseckajte ga na kolutiće.
Takođe, operite i očistite jednu krupniju zelenu papriku, šilju, pa je iseckajte na krupnije delove.
Kada procenite da je meso dovoljno dobro probareno, ubacite iseckani praziluk i papriku. Promešajte i ostavite da jednom proključa.
Dodajte jednu dobro napunjenu supenu kašiku svinjske masti, dobro promešajte, a potom začinite i pobiberite po želji. Pazite samo da ne presolite. Ako neko ne voli začin, može upotrebiti sitnu belu kuhinjsku so.
Malo umanjite vatru i ostavite da se sve dobro prodinsta, uz stalno mešanje, da praziluk ne zagori. Kako preostala voda bude dodatno isparavala, možete, po potrebi, dodati još malo svinjske masti.
Jelo služiti dok je još toplo, a kao prilog možete poslužiti krompir pire.