• Šopska salata

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#24 od 10.04.2016
za 1 osobu
00:15h
jednostavno
Šopska salata je odličan prilog uz mnoga jela od mesa. Nekima je dovoljna i kao samostalni obrok. Mnogi je prisvajaju i raspravljaju se oko njenog porekla. Mi znamo samo jedno: fantastična je!
Sastojci:
Ceo postupak
- Biber mleveni:po želji
- Feta sir:100 gr
- Krastavac:1/2 kom
- Ljuta paprika duga:po želji
- Paprika babura:1 kom
- Paradajz:1 kom
- Sirće alkoholno:1/2 kašike
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:2 kašike
Priprema:
1. Ceo postupak
Iseckajte papriku, paradajz i krastavac na kockice. Posolite, prelijte uljem i sirćetom, pa izmešajte. Po želji, možete naseckati i malo ljute paprike ili pobiberiti.

Ostavite da odstoji 2 do 3 minuta, pa opet promešajte, pospite narendanim feta sirom i ukrasite listićima peršuna.

Pripremljenu salatu ohladite i služite, a još je bolje ako je povrće koje koristite već ohlađeno, pa možete odmah da servirate svežu salatu.

Napominjemo da postoji više varijanti ove salate, pa je neki pripremaju bez sirćeta, a neki i bez paprike. Mi smo odabrali recept koji smatramo najkompletnijim i najukusnijim.
Poreklo:
Balkan
Kategorija:
Jela i prilozi » Salate
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09