• Projara
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#76 od 11.05.2016
Projara po starom receptu. Brzo i lako, a ukusno i zdravo.
Sastojci:
Ceo postupak
- Jaja:2 kom
- Jogurt:3 dl
- Kukuruzno brašno:2 čaša
- Prašak za pecivo:1 kesica
- Pšenično brašno:1 čaša
- Sitan sir:200 gr
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:1/2 čaše
Priprema:
1. Ceo postupak
Mućkalicom umutite jaja, dodajte sir, jogurt i ulje, pa sve dobro izmešajte.
U drugoj posudi sjedinite kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo, pa uz mešanje postepeno dodajte prethodnoj smesi. Posolite po potrebi. Sve dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine i smesa postane kompaktna.
Smesu sipajte u prethodno podmazan pleh i pecite oko 30 minuta, na 180°C.
Izvadite projaru iz rerne i prekrijte krpom, pa ostavite da odstoji nekoliko minuta. Isecite je na kocke i služite.
Poreklo:
Balkan
Autor:
lisica