• Piletina u sosu od putera

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#52 od 22.04.2016
za 4 osobe
00:30h
srednje zahtevno
Sos od putera učiniće da piletina ne bude suva, istovremeno stvarajući bogatstvo ukusa za pravo uživanje.
Sastojci:
Sos
- Beli luk:po želji
- Belo vino:1 čaša
- Biber mleveni:po želji
- Crni luk:1 manja glavica
- Grašak:50 gr
- Limunov sok:3 kašike
- Puter:150 gr
- So:po potrebi
Piletina
- Biber mleveni:po želji
- Peršun:malo, po želji
- Pileće belo meso:4 kom
- Pšenično brašno:50 gr
- So:po potrebi
Priprema:
1. Sos
U tiganju, na tihoj vatri, otopite 50gr putera. Na puteru ispržite iseckani crni luk, dodajte seckani beli luk, pazeći da ne zagori. Zatim dodajte grašak, limunov sok i čašu belog vina. Ko ne voli alkohol, može dodati vodu.

Sve zajedno lagano dinstajte oko 5 minuta, dok tečnost ne ispari. Smanjite vatru na minimum i lagano dodajte preostali puter dok se sasvim ne otopi. Na kraju posolite i pobiberite po želji.
2. Piletina
Pileće belo meso rasecite na pola i izlupajte čekićem za meso.

Pripremite brašno i začine, pa uvaljajte meso u smesu i pržite na srednje vrelom ulju oko 3 minuta, dok meso ne poprimi zlatnu boju.

Prebacite meso u tanjir za služenje i preko njega prelijte već pripremljeni sos. Po želji, dekorišite svežim listovima peršuna.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09