• Piletina u sosu od jogurta
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#108 od 05.06.2016
Sočna i ukusna piletina koju će svi voleti. Uživajte!
Sastojci:
Marinada
- Aleva paprika:1/2 kašike
- Beli luk:2 čena
- Biber mleveni:po želji
- Crni luk:1 manja glavica
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:2 kašike
Piletina
- Jogurt:3 dl
- Majčina dušica:malo, po potrebi
- Pileće belo meso:500 gr
- Suncokretovo ulje:malo, za prženje
Priprema:
1. Marinada
Crni luk isecite na sitnije komade, tako da može da se blendira. Zatim u blender ubacite i beli luk, alevu papriku i ulje, pa posolite i pobiberite po želji. Na kraju sve dobro izblendirajte.
Ako nemate blender, smesu možete sjediniti i štapnim mikserom.
2. Piletina
Piletinu isecite na šnicle, pa dobro uvaljajte u marinadu i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane.
Pred kraj prženja meso zalijte jogurtom u koji ste prethodno umešali majčinu dušicu, pa još malo krčkajte.
Dekorišite po želji, pa poslužite uz neki prilog i salatu.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica