• Kinder torta
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#91 od 20.05.2016
Kao što se iz naziva već može naslutiti, ova torta je nastala po uzoru na čuvene poslastice poznatog proizvođača. Vole je podjednako i deca i odrasli.
Sastojci:
Biskvit
- Jaja:10 belanaca
- Lešnici:200 gr
- Nutella:100 gr
- Sirće jabukovo:1 kašika
- Šećer:15 kašika
Krema
- Crna čokolada:100 gr
- Jaja:10 žumanaca
- Margarin:250 gr
- Mleko:1.5 litara
- Pšenično brašno:10 kašika
- Puding od vanile:1 kesica
- Šećer:10 kašika
- Vanilin šećer:3 kesice
Sklapanje i dekoracija
- Crna čokolada:100 gr
- Margarin:50 gr
- Mleko:6 kašika
- Šlag:150 gr
Priprema:
1. Biskvit
Na pleh stavite papir za pečenje, pa ga malo premažite margarinom i po papiru ravnomerno pospite seckane lešnike.
Umutite belanca i šećer, dodajte kašiku jabukovog sirćeta i smesu pažljivo sipajte preko lešnika.
Pecite oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 150°C.
Kada je pečeno izvadite iz rerne i stavite na tacnu, ali okrenite koru naopako, tako da lešnici budu gore. Odmah, dok je još vruće, premažite nutella kremom.
2. Krema
Skuvajte kremu od mleka, šećera, žumanaca, brašna i pudinga. Ostavite da se ohladi.
Umutite margarin i vanilin šećer, pa dodajte u ohlađenu kremu i dobro umešajte.
Podelite kremu na dva jednaka dela, pa u jedan deo umešajte otopljenu čokoladu.
3. Sklapanje i dekoracija
Kašikom za sladoled naizmenično uzimajte svetle i tamne kugle kreme, pa ih slažite na koru, kao šahovsku tablu.
Otopite i dobro sjedinite čokoladu, margarin i mleko, pa time popunite rupe između kugli.
Umutite šlag, sipajte ga u špric ili vreću za ukrašavanje i dekorišite tortu, pa je stavite u frižider da se dobro ohladi.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica