• Juneća bela čorba
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#62 od 27.04.2016
Ukusna, osvežavajuća čorbica sa junećim mesom. Obožavaćete je, pripremite i uživajte.
Sastojci:
Ceo postupak
- Biber mleveni:po želji
- Crni luk:1 glavica
- Jaja:1 žumance
- Juneće meso:400 gr
- Kisela pavlaka:3 kašike
- Peršun:nekoliko listova
- Pšenično brašno:1 kašika
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:3 kašike
- Šargarepa:2 kom
- Voda:1.5 litara
- Začin:1 kašika
Priprema:
1. Ceo postupak
Crni luk iseckajte na sitne kockice, pa dinstajte na ulju. Zatim dodajte sitno seckanu šargarepu, a posle nekoliko minuta i sitno seckano juneće meso.
Kad se meso proprži, dodajte kašiku brašna, pa nalijte toplu vodu i pustite da prokuva.
Dodajte začin i sitno seckani peršunov list, posolite i pobiberite po želji, pa ostavite da se kuva oko 60 minuta na umerenoj temperaturi.
Kada je skuvano, skinite sa vatre, dodajte žumance i pavlaku, pa sve dobro izmešajte. Dekorišite listovima peršuna i služite.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica