• Jaffa kocke

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#123 od 06.12.2017
za više osoba
00:40h
srednje zahtevno
Veoma ukusno i osvežavajuće. Pravi se brzo i relativno lako. Kolač koji deca obožavaju.
Sastojci:
Kora x2
- Jaja:2 kom
- Mleko:10 kašika
- Prašak za pecivo:1/2 kesice
- Pšenično brašno:10 kašika
- Suncokretovo ulje:7 kašika
- Šećer:10 kašika
Nadev
- Džem od kajsija:4 kašike
- Pomorandže:2 kom, smrznute
- Šećer:200 gr
- Voda:2 dl
Glazura
- Crna čokolada:200 gr
- Suncokretovo ulje:4 do 5 kašika
Priprema:
1. Kora x2
Od navedenih sastojaka umešajte smesu za koru, a zatim je pecite u rerni 10 do 12 minuta, na temperaturi od 180°C.

Pošto su potrebne dve kore, ceo postupak ponovite još jednom.
2. Nadev
Jednu koru izdrobite na sitne komadiće.

Od šećera i vode napravite sirup, pa prelijte preko izdrobljene kore.

U dobijenu smesu ubacite džem, zatim sitno izrendajte dve zaleđene pomorandže sa korom, pa sve dobro izmešajte. Potrudite se da dobijete ujednačenu smesu.

Ravnomerno nanesite nadev preko druge kore, koju ste prethodno stavili na poslužavnik za formiranje kolača.

Napomena: Da bi mogle da se izrendaju, pomorandže moraju biti dobro zaleđene. Pre pripreme držite ih u zamrzvivaču minumum 10 sati, a najbolje je da ih u zamrzivač ubacite dan ranije u odnosu na pripremu kolača.
3. Glazura
Istopite 100gr čokolade za kuvanje i umešajte sa 4 do 5 kašika ulja.

Premažite glazuru preko nadeva, uravnajte je, a zatim kolač dobro ohladite u frižideru.

Isecite na kocke i služite.
Poreklo:
Internacionalno
Kategorija:
Deserti » Kolači
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09