• Domaći senf

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#98 od 26.05.2016
za više osoba
04:15h
jednostavno
Brzo i lako do odličnog domaćeg senfa. U frižideru može opstati i biti jestiv čitavih šest meseci.
Sastojci:
Ceo postupak
- Kari:po želji
- Limunov sok:3 šolje
- Majčina dušica:po želji
- Ruzmarin:po želji
- Slačica bela:2 šolje
- So:3 kašičice
- Voda:1 šolja
Priprema:
1. Ceo postupak
Pomešajte limunov sok i mlaku vodu, pa u to potopite slačicu i ostavite da odstoji dok slačica ne upije svu tečnost. Nema potrebe da stoji duže od četiri sata.

Posolite i dodajte začine po sopstvenom ukusu, a zatim sve dobro izmiksajte u blenderu. Ako je previše gusto, možete dodati još malo mlake vode, pa još jednom izmiksati da se sve dobro sjedini.

Senf naspite u staklenu teglu, dobro zatvorite i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko dana, kako bi upio arome od svih začina.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09