• Domaći senf
      Vegetarijansko
    Makrobiotičko
    Posno
    #98 od 26.05.2016
         
            
      
      
      
    
       Brzo i lako do odličnog domaćeg senfa. U frižideru može opstati i biti jestiv čitavih šest meseci.
  Sastojci:
      Ceo postupak
          - Kari:po želji    
          - Limunov sok:3 šolje    
          - Majčina dušica:po želji    
          - Ruzmarin:po želji    
          - Slačica bela:2 šolje    
          - So:3 kašičice    
          - Voda:1 šolja    
      Priprema:
      1. Ceo postupak
    Pomešajte limunov sok i mlaku vodu, pa u to potopite slačicu i ostavite da odstoji dok slačica ne upije svu tečnost. Nema potrebe da stoji duže od četiri sata.
Posolite i dodajte začine po sopstvenom ukusu, a zatim sve dobro izmiksajte u blenderu. Ako je previše gusto, možete dodati još malo mlake vode, pa još jednom izmiksati da se sve dobro sjedini.
Senf naspite u staklenu teglu, dobro zatvorite i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko dana, kako bi upio arome od svih začina.
        
            
      
      
      
    
      Poreklo:
Internacionalno
    Autor:
lisica