• Domaća marmelada od jagoda
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#40 od 17.04.2016
Ako imate želju da vi i vaši ukućani uživate tokom zime u ukusima najbolje domaće marmelade od jagoda, a bez konzervansa, onda je ovo pravi recept za vas.
Sastojci:
Ceo postupak
- Jagode:4 kg
- Limun:2 kom
- Šećer:1 kg i 600 gr
- Vanilin šećer:8 kesica
- Želatin u prahu:4 kesice
Priprema:
1. Ceo postupak
Sveže jagode očistite i operite, pa usitnite u blenderu ili izgnječite kao za pire krompir.
Limun iscedite i izrendajte koricu.
U šerpu za kuvanje marmelade sjedinite usitnjene jagode i šećer, pa dodajte limunov sok i izrendanu koricu. Sve kuvajte na tihoj vatri dok ne provri, a zatim smanjite vatru još malo, pa kuvajte još 30 do 40 minuta, uz često mešanje.
Želatin pripremite prema uputstvu sa pakovanja, pa ga pred kraj kuvanja razmutite u marmeladu.
Tegle sterilišite u rerni, pa sipajte toplu marmeladu, hermetički zatvorite i ostavite da se postepeno hlade. Kada se potpuno ohlade odložite ih na tamno i hladno mesto.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica