• Ćufte sa krompirom

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#132 od 07.08.2022
za 8 osoba
01:15h
jednostavno
Kada Vam iznenada naiđu gosti, pripremite nešto brzo i jednostavno, a izuzetno ukusno.
Sastojci:
Ćufte
- Aleva paprika:1 kašičica
- Biber mleveni:po ukusu
- Crni luk:2 glavice
- Mleveno juneće meso:500 gr
- Mleveno svinjsko meso:500 gr
- Peršun:2 kašike
- Prezle:4 kašike
- So:po ukusu
- Začin:po ukusu
Marinada
- Pasirani paradajz:400 ml
- Suncokretovo ulje:2 kašike
- Voda:100 ml
Priprema
- Biber mleveni:po ukusu
- Krompir:1.2 kg
- So:po ukusu
- Suncokretovo ulje:po potrebi
Priprema:
1. Ćufte
Sitno iseckajte crni luk, pa ga sjedinite sa svinjskim i junećim mlevenim mesom.

Dodajte prezle, peršun, alevu papriku, so i biber po ukusu i sve dobro izmešajte, da se masa ujednači.

Od dobijene smese napravite kuglice srednje veličine.

Napomena: Odnos svinjskog i junećeg mesa možete menjati po sopstvenom ukusu, a možete koristiti i samo jednu vrstu mesa.
2. Marinada
U odgovarajuću posudu sipajte vodu, pasirani paradajz i malo ulja. Promešajte da se sve dobro sjedini.
3. Priprema
Krompir očistite i isecite na kolutiće. Prelijte ga sa malo ulja, dodajte so i biber po ukusu i dobro izmešajte.

Posudu za pečenje malo nauljite, pa poređajte ćufte tako da između njih ostane i malo mesta za krompir.

Između ćufti i po zidovima posude poređajte iseckani krompir, a zatim preko svega prelijte pripremljenu marinadu.

Posudu prekrijte folijom i pecite u već zagrejanoj rerni, 45 minuta na 220°.

Potom skinite foliju i zapecite još 10-ak minuta na 250° ( u zavisnosti od rerne, po sopstvenoj proceni ).

Pripremljeno jelo je dovoljno za 6 do 8 odraslih osoba uz neko predjelo i desert.

Na fotografiji vidite ono što je preostalo posle obroka u kom su učestvovale četiri odrasle osobe.

Prijatno!
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09