Budite informisani, pridružite se našoj Viber zajednici!
Lisica.RS - Mudar izbor

Održan Prvi zrenjaninski polumaraton

Gotovo 600 takmičara na Prvom zrenjaninskom polumaratonu poslalo je u nedelju, 06. novembra u svet predivnu sliku grada na Begeju.
Sport
                 
#13 od 08.11.2016.
foto: GOMEX
Ideja nekoliko mladih entuzijasta zrenjaninskog Atletsko-rekreativnog kluba “Petrovgrad” tako je na najlepši način prešla sa reči u delo. Oko godinu dana prošlo je od ideje za ovakvim događajem, a poslednjih 6 meseci su tekle intenzivne pripreme da bi sve proteklo kako treba.

Pozivu organizatora da pruži podršku ovom veoma značajnom sportskom događaju odazvala se i kompanija GOMEX. Ljubitelji trčanja su došli iz cele Srbije, a internacionalni karakter polumaratonu dali su gosti iz Hrvatske, BiH, Španije i Rusije.

Tačno u 11.10h ispred Gradske kuće je dat znak za početak “Trke zadovoljstva” na 7 kilometara kao i polumaratona na 21,4 km. U polumaratonskoj trci slavio je Nenad Živković iz Kruševca vremenom 1 sat i 15 minuta, drugi je bio Igor Stanojević iz Prokuplja, dok je treći kroz cilj prošao Josip Major iz Sombora. Kod dama deonicu od 21,4 km najbrže je pretrčala Novosađanka Aleksandra Burkanović vremenom 1 sat i 29 minuta, druga je bila Zrenjaninka Biljana Bursać a treća Zorica Kulić iz Sombora. U “Trci zadovoljstva” slavio je Aleksandar Adžić iz Beograda dok je kod dama najbrža bila Gizela Šerić iz Odžaka.

Ovu manifestaciju svojim učešćem uveličali su i pripadnici Vojske Srbije, njih šesnaestoro, predvođeni brigadnim generalom Željkom Petrovićem, koji su trčali u čast svog poginulog kolege Spasoja Miloševića.

Svi koji su trčali dobili su na cilju medalje, a najboljima su pripali pehari i vredne nagrade. Među darodavcima je bila i kompanija GOMEX, sa nagradama za učesnike “Trke zadovoljstva”. Trkači imaju samo reči hvale za organizatore i građane Zrenjanina koji su im pružali podršku tokom trajanja takmičenja.

- Svaka čast Zrenjanine, čast nam je bilo što smo učestvovali, dolazimo i naredne godine! - poručili su takmičari.
Tagovi
izvor informacija: gomex.rs

ZRENJANIN

POLUMARATON

TAKMIČARI

GOMEX

Povezane vesti
Sport
najnovije
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup i prodaja automobila Beograd
Otkup automobila Beograd
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd