Budite informisani, pridružite se našoj Viber zajednici!
Lisica.RS - Mudar izbor

Mišlenove zvezdice u Srbiji

Mišlenove zvezdice konačno i u Srbiji, a prvi restorani koji će dobiti najprestižnije kulinarsko priznanje biće poznati u decembru.
Lifestyle
                 
#327 od 14.10.2020.
foto: scb.rs
Srbija je, naime, postala deo prestižnog Mišlenovog gastronomskog vodiča, a koji su restorani u našoj zemlji dobili ovo, najprestižnije kulinarsko priznanje, prema Tanjugovim informacijama biće poznato u decembru.

Mišlenova zvezdica je svojevrstan kulinarski “oskar”, najveće i najvrednije priznanje u kulinarskom svetu koje dobijaju restorani sa pestižnom ponudom i uslugom.

Restorani mogu da dobiju do tri zvezdice za kvalitet hrane na osnovu pet kriterijuma: kvaliteta korišćenih namirnica, majstorstva ukusa i tehnike kuvanja, ličnosti kuvara u njegovoj kuhinji, odnosa cene i ponude, kao i doslednosti kvaliteta, koju potvrdjuju Mišlenovi inspektori.

Mišlenovi inspektori anonimno posećuju restorane širom sveta i ocenjuju isključivo kvalitet hrane koju služe, na osnovu tih pet kriterijuma.

Zvezdice ne zavise od enterijera, dekora stola ili kvaliteta usluge restorana - to se rangira posebno, ocenom od 1 do pet.

Svi dobitnici zvezdica su u Mišlenovom vodiču, u kojem se preporučuju ti restorani, u preko 30 zemalja na tri kontinenta. Do sada je prodato više od 30 miliona publikacija.

Od zemalja u okruženju samo Hrvatska i Slovenija su se našle u Mišlenovom vodiču - Hrvatska sa sedam restorana sa zvezdicama, a Slovenija sa dva.

Mišlenove zvezdice pokrenula su braća Andre i Eduard Mišlen čije prezime nose i najpoznatiji prenumatici na svetu.

Kako bi motivisali ljude da putuju i tako povećali prodaju kola i svojih guma, braća Mišlen su 1900. godine napravila mali vodič sa korisnim informacijama za putnike, kao što su mape, spisak automehaničarskih radnji, benzinskih stanica, te listu mesta gde može da se jede ili pronađe prenoćište.

Između ostalog, vodič je imao anonimne ocene evropskih restorana, a od 1926. godine je počeo da dodeljuje čuvene zvezdice.
Ljudi koji ocenjuju hranu - Mišlenovi inspektori, stalno su zaposleni u Mišlen grupi, a većina je studirala u najboljim ugostiteljskim školama u svetu.
Tagovi
izvor informacija: b92.net

MIŠLENOVE ZVEZDICE

RESTORANI

INSPEKTORI

ANDRE I EDUARD MIŠLEN

PNEUMATICI

HRANA

SRBIJA

KVALITET

OSKAR

HRVATSKA

SLOVENIJA

Lifestyle
najnovije
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup i prodaja automobila Beograd
Otkup automobila Beograd
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd