Budite informisani, pridružite se našoj Viber zajednici!
Lisica.RS - Mudar izbor

WhatsApp ne radi na starim telefonima

WhatsApp je odlučio da se odrekne korisnika sa starim modelima mobilnih uređaja. Prilično rizičan i hrabar potez, ali da li je opravdan?
IT & Tech
                 
#90 od 04.12.2016.
foto: copy9.com/blog/
Tržište mobilnih uređaja praktično je zatrpano novim savremenim modelima telefona. Ipak, na tržištu ima i prilično starih uređaja. Analize pokazuju da korisnici koji imaju ugovore sa operaterima, menjaju svoje telefone najmanje jednom godišnje. Istovremeno, neki drugi korisnici koriste telefone i duže od četiri godine.

Sve je više raznorodnih telefona, a sve je više i raznorodnog softvera na njima, tako da je programerima sve teže da sve to usklade i prilagode aplikacije svim tipovima i generacijama uređaja.

Zbog svega toga WhatsApp je odlučio da prestane sa pružanjem podrške za starije modele telefona. Konkretno, pogođeni su vlasnici telefona sa operativnim sistemima Android 2.1, Android 2.2 i iOS6. Pretpostavlja se da je moguć gubitak dela tržišta zbog takve, odluke, ali se WhatsApp nada suprotnom efektu. Nove funkcionalnosti koje pripremaju, a koje inače ne bi ni mogle raditi na starim uređajima, trebalo bi da privuku nove korisnike.

Ostaje nam da vidimo kako će tržište reagovati na ovu promenu, ali obzirom na veliku popularnost aplikacije, pretpostavljamo da neće biti nekih većih negativnih posledica.
Tagovi
izvor informacija: pcberza.rs

WHATSAPP

TELEFONI

ANDROID

IOS

SOFTVER

MOBILNI

PC BERZA

PCBERZA

IT & Tech
najnovije
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup i prodaja automobila Beograd
Otkup automobila Beograd
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd