Budite informisani, pridružite se našoj Viber zajednici!
Lisica.RS - Mudar izbor

Promenite Yahoo lozinku

Ako se sećate, Yahoo je pre nekoliko godina imao ozbiljan bezbednosni propust prilikom kojeg su ukradene informacije sa najmanje 500 miliona korisničkih naloga.
IT & Tech
                 
#102 od 16.12.2016.
foto: pcpress.rs
Po novim saznanjima, nakon zvaničnog priznanja kompanije da se ovaj napad dogodio, Bezbednosna kompanija InfoArmor izjavila je da je ukradena baza prodata na dark webu. Izvor navodi da je grupa hakera iz Istočne Evrope na Tor mrežu stavila ponudu da prodaje pomenutu bazu po ceni od 300.000 dolara. Ako je verovati informacijama koje je naknadno obelodanio Nju Jork Tajms, bar tri kupca sada imaju u posedu pomenutu bazu, između ostalog dva poznata spam servisa i jedan usko povezan sa špijunskim službama.

Ako tada kada se desilo niste to ozbiljno shvatali, krajnje je vreme da promenite pomenutu lozinku, jer pored same lozinke, ukradena baza je sadržala i informacije o bezbednosnim pitanjima i drugim e-mailovima koji su služili kao bekap ukoliko zaboravite ili izgubite šifru. Po poslednjim informacijama, baza se i dalje nalazi u prodaji, ali je, zbog razvoja događaja njena cena drastično pala, i sada se može pronaći za između 20.000 i 50.000 dolara.
Tagovi
izvor informacija: pcpress.rs

YAHOO

LOZINKA

PASSWORD

KRAĐA

PODACI

DARK WEB

ISTOČNA EVROPA

TOR

INFOARMOR

ŠPIJUNI

HAKERI

BEZBEDNOST

PRODAJA

IT & Tech
najnovije
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup i prodaja automobila Beograd
Otkup automobila Beograd
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd