Lisica.RS - Mudar izbor

Haker otkriva: Kako smisliti šifru

Postavljanje šifre nije stvar rutine. Pogrešna šifra može da vam napravi mnogo više problema u životu nego što možete i da zamislite.
IT & Tech
                 
#6 od 05.11.2016.
loading...
foto: makeuseof.com
Pomoću posebnih softvera koji brzo pronalaze moguće opcije, otkrivanje vaših šifara na svim programima i društvenim mrežama je lakše nego što mislite. Jedan haker otkriva kako da kreirate lozinku koja se lako pamti, a teško provaljuje. Kurt Mul koji radi kao savetnik za bezbednost u Red timu, otkriva da je najlakši način za smišljanje šifre koju niko neće hakovati zapravo smišljanje jedne rečenice, a zatim iskorišćavanje početnih slova svake reči u rečenici za šifru.

“Evo na primer smislite rečenicu Kupio sam kuću za 1$. Vaša šifra bi bila Kskz1$. Ima veliko slovo, broj i znak, a to je najbolja kombinacija za šifru, a i lako se pamti.”

Kurt navodi i da su šifre, poput jedne reči sa brojem ili brojevima na kraju najlakše za provaljivanje, jer su najčešće.

“Povezuje se na primer mesto odakle ste, neki sportski tim iz te države ili mesta i broj najboljeg igrača. Hakeri se koriste opštim stvarima, a ja nikada ne nagađam šifre, već koristim jedan program koji ima listu ‘zajedničkih stvari’ koje bi ljudi mogli da iskoriste kao svoju šifru.”
Tagovi
izvor informacija: pcberza.rs

ŠIFRA

PASSWORD

LOZINKA

ZAŠTITA

BEZBEDNOST

ENKRIPCIJA

HAKERI

PROVALA

KRAĐA

IT & Tech
najnovije
loading...
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
Verbano.RS : Autoservis, otkup i prodaja automobila i delova
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup i prodaja automobila Beograd
Otkup automobila Beograd
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd