Budite informisani, pridružite se našoj Viber zajednici!
Lisica.RS - Mudar izbor

Comtrade centar u Mariboru

Međunarodna IT kompanija Comtrade otvorila je 8. decembra u Mariboru novi razvojni softverski centar.
IT & Tech
                 
#100 od 14.12.2016.
foto: PC Press
Proširenjem poslovnih kapaciteta za 400 softveskih inženjera u Mariboru, Comtrade dokazuje da ima ambiciozne planove za ekspanziju ne samo na slovenačkom tržištu, gde kompanija uspešno posluje već dugi niz godina, već pre svega u Zapadnoj Evropi, budući da se u Mariboru rade projekti upravo za to tržište.

Comtrade-ova investicija doprineće razvoju lokalne IT industrije kroz promociju novih tehnologija, kao i kroz otvaranje novih radnih mesta za softverske inženjere i IT stručnjake. Na ovaj način, Comtrade, kao atraktivan poslodavac, pomaže lokalnoj zajednici da zadrži visokokvalifikovane IT kadrove.

- Ovom investicijom Comtrade još jednom potvrđuje da Slovenija igra ključnu ulogu u realizaciji naše internacionalne stategije. Sa razvojnim centrima u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, kao i mrežom kancelarija u Irskoj, SAD, Austriji, Dubaiju i na Filipinima, Comtrade grupacija je jedna od najistaknutijih IT kompanija u regionu, koja zapošljava najperspektivnije stručnjake u oblasti IT rešenja - istakao je vlasnik i predsednik Comtrade grupacije, Veselin Jevrosimović, na svečanom otvaranju.

On je dodao da je od samog početka Comtrade-ova misija da na svetsko tržište plasira visokokvalitetne i inovativne tehnologije. Tokom godina, kroz partnerstva sa mnogobrojnim svetskim liderima kao što su Citrix, Ryanair, HP, Skrill, kao i naučnim institucijama kao što je CERN, ogleda se vizija grupacije da unapredi poslovanje klijenata i pomeri granice inovacije.

Osim što će podržati razvoj stučnjaka iz IT sektora, novi softverski centar u Mariboru otvoriće vrata i lokalnim start up kompanijama. Talentovani preduzetnici će dobiti priliku da koriste moderno opremljen poslovni prostor i da u inovativnom radnom okruženju razvijaju biznis.

Svečano otvaranje Comtrade razvojnog centra svojim prisustvom podržali su Saša Pelko, zamenik gradonačelnika Maribora i Aleš Cantarutti, državni sekretar Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije, Aleksandar Radovanović, ambasador Srbije u Sloveniji, kao i veliki broj drugih uglednih zvanica iz privrednog Ii političkog života Slovenije.
foto: PC Press
Tagovi
izvor informacija: pcpress.rs

COMTRADE

SOFTWARE

SOFTVER

MARIBOR

SLOVENIJA

VESELIN JEVROSIMOVIĆ

CERN

RYANAIR

HP

CITRIX

SKRILL

IT

OTVARANJE

SRBIJA

IT & Tech
najnovije
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup i prodaja automobila Beograd
Otkup automobila Beograd
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd