Stari, dobro poznati recept. Odlična torta.
Priprema:
1. Kora
Dobro umutite 6 belanaca, dodajte 6 žumanaca, pa mutite dok se masa ne izjednači. Zatim dodajte 1 kašiku brašna i 7 kašika mlevenih oraha.
Sve dobro izmešajte kašikom i sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Koru ispecite u rerni zagrejanoj na 180°C. Pečenu koru izvadite iz tepsije i ostavite da se ohladi.
2. Prvi fil
Mlevene orahe poparite vrelim mlekom, zaslađenim sa 2 kašike šećera, pa ohladite.
Posebno umutite 5 žumanaca i 5 kašika šećera, pa dodajte u ohlađene orahe.
U drugoj posudi umutite margarin i šećer u prahu, pa pomešajte sa orasima.
Čokoladu otopite, pa dodajte u fil, a zatim dodajte sok i rendanu koru od jedne pomorandže, pa sve dobro umešajte.
3. Drugi fil
Sipajte šećer u posudu za špinovanje, pa ga prekrijte vodom i kuvajte dok se sav šećer ne otopi i zgusne.
Sa ušpinovanim šećerom dobro umutite 5 belanaca.
4. Sklapanje i dekoracija
Preko kore sipajte prvi fil, pa ga uravnajte. Zatim, celu tortu nafilujte drugim filom.
Tortu po želji dekorišite rendanom čokoladom.