1. Ceo postupak
Očistite i sitno iseckajte glavicu crnog luka i 2 čena belog luka. Očistite paprike, odstranite peteljke i semenje, pa ih isecite na prutiće ili kockice.
Ogulite kožicu sa paradajza, a da bi ste to lakše uradili, prethodno ga prelijte vrelom vodom.
Boraniju očistite i iseckajte na manje komade. Ako koristite svežu boraniju, blanširajte je 5 minuta u slanoj vodi, a potom je potopite u hladnu vodu da zadrži zelenu boju. Ako je boranija bila zamrznuta, ne morate je blanširati.
Na ulju prepržite crni luk, dodajte beli luk, nakon toga i paradajz, pa dinstajte desetak minuta dok se ne napravi sos.
Dodajte boraniju i paprike, pa dinstajte dok povrće ne postane mekano.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Dekorišite sitno iseckanim listovima svežeg peršuna i služite.