Potrebno je dosta vremena i strpljenja da se ova torta napravi, ali kada je probate, zaboravićete sve teškoće.
Priprema:
1. Kora x3
Umutite 5 belanaca sa 200gr šećera i jednom kašičicom vinskog sirćeta. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i sušite u reni oko 45 minuta, na temperaturi od 150°C.
Pošto vam trebaju 3 kore, ceo postupak ponovite još 2 puta.
2. Fil
Umutite 15 žumanaca sa 200gr šećera, 7 kašika gustina i jednim pudingom od vanile. Zakuvajte umućenu smesu u 8dl mleka.
Kada se smesa ohladi, dodajte umućeni margarin i dobro umešajte.
3. Sklapanje i dekoracija
Svaku koru prekrijte sa po 100gr otopljene čokolade, pa ostavite da odstoji kako bi se čokolada stegla.
Zatim preko čokolade premažite fil, tako da utrošite trećinu raspoloživog fila. Preko fila stavite duru koru, pa opet premažite trećinom fila i na kraju stavite treću koru, pa premažite ostatkom fila.
Celu tortu premažite umućenim šlagom i dekorišite po želji.