1. Testo
U 50ml mlake vode rastvorite kvasac sa malo šećera i ostavite da se kvasac aktivira.
U posebnu činiju sipajte brašno, jedno jaje, čašu jogurta, ulje i pripremljeni kvasac. Posolite po potrebi i zamesite srednje tvrdo testo. Ostavite testo da odstoji 30 minuta.
Posle toga, premesite testo još jednom i zatim ga razdvojte na 6 delova ( loptica ).
2. Priprema
U činiji usitnite sir, ubacite jedno belance i dobro izjednačite mešanjem. Ako sir nije dovoljno slan, posolite ga po potrebi.
Prvu lopticu razvucite oklagijom do debljine od 5mm. Premažite testo omekšanim margarinom ( može i maslac ). Preko margarina nanesite sir. Od prilike peti deo pripremljene smese.
Postupak ponovite sa još četiri loptice, ređajući jednu preko druge, da bi se dobilo lisnato testo. Šestu lopticu razvucite, stavite preko prethodne i premažite samo margarinom.
Nožem secite trake širine 2cm. Trake uvijte, okrećući krajeve u suprotnu stranu.
Uvijene trake poređajte u pleh i premažite žumancetom. Preko toga pospite susam, lan i krupnu so. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim pecite 30 minuta, na temperaturi od 200°C.
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.