Vrlo jednostavne za pripremu, a ukusne i izuzetno dekorativne. Deca ih obožavaju.
Sastojci:
Krema
- Maslac:150 gr
- Mleko:3 dl
- Puding od vanile:2 kesice
- Šećer:10 kašika
- Voda:3 dl
Rolnice
- Jaja:1 kom
- Lisnato testo:1 pakovanje
- Suncokretovo ulje:1 kašičica
Punjenje
- Šećer u prahu:malo, za posipanje
Priprema:
1. Krema
Pomešajte vodu i mleko, pa od toga odvojte 1dl dobijene tečnosti, a ostatak stavite da proključa.
Pomešajte šećer i puding iz kesica sa onih 1dl odvojene tečnosti, pa sve dodajte u proključalu tečnost i skuvajte gusti krem. Ostavite sve da se ohladi.
Umutite maslac, koji ste prethodno omekšali na sobnoj temperaturi, pa u njega dodajte ohlađeni puding i sve dobro sjedinite mućenjem.
2. Rolnice
Pospite radnu površinu brašnom, pa na njoj razvucite lisnato testo u pravougaonik. Jedna strana pravougaonika neka bude 25cm, a druga koliko ispadne, zavisi od testa.
Izrežite testo na trake dužine 25cm, širine ne veće od 2cm.
Spiralno namotajte trake na kalupe za rolnice i premažite ih jajetom umućenim sa malo ulja. Poređajte ih u pleh.
Rolnice pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180°C. Navedeno vreme pečenja odnosi se na rerne sa ventilatorom, pa ako nemate ventilator, prilagodite vreme pečenja trenutnoj situaciji.
Pečene rolnice pažljivo skinite sa kalupa dok su još tople. Kada se ohlade, teže ih je skinuti.
3. Punjenje
Kremu stavite u kesu ili špric za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom, pa napunite rolnice.
Gotove rolnice pospite šećerom u prahu.