Odličan rolat za dobro predjelo. Nije previše zahtevan za pripremu, a nije ni skup.
Priprema:
1. Kora
U činiji odgovarajuće veličine umutite žumanca, dodajte kiselu pavlaku, ajvar i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa posolite po želji.
U drugoj činiji, mikserom umutite šne od belanaca, pa umešajte u prethodno pripremljenu smesu sa žumancima i lagano sjedinite varjačom.
Smesu ulijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta na 180°C.
2. Nadev
Kiselu pavlaku i feta sir dobro sjedinite ručnom mućkalicom.
Po želji možete, a ne morate, ubaciti malo stišnjene šunke iseckane na sitne kockice i jedno kuvano jaje, takođe iseckano na sitne kockice. Potom masu dobro sjedinite varjačom.
3. Sklapanje
Odmotajte koru za rolat i premažite je debelim slojem nadeva. Utrošite sav nadev.
Ponovo urolajte koru i ostavite u frižider da se stegne. Ohlađeni rolat isecite na parčad debljine oko 1cm i poslužite.