1. Ceo postupak
Operite pasulj i kuvajte ga 15 minuta u 2 šolje vode. Tečnost mora da postane crvena. Pažljivo pazite na pasulj dok se kuva, jer će se boja izgubiti ako se pasulj predugo kuva. Posle kuvanja ostavite pasulj i tečnost da se ohlade dok ne budu mlaki.
Operite pirinač i stavite ga u ekspres lonac. Dodajte pasulj u pirinač i vodu u kojoj se kuvao pasulj, pa dodajte još 3 šolje vode, bez dodavanja soli. Neka se pod pritiskom kuva oko 20 minuta na laganoj vatri.
Dodajte 3 prstohvata morske soli. Pojačajte vatru na najjače. Poklopite lonac i kad se razvije pritisak, smanjite vatru. Na laganoj, prigušenoj vatri kuvajte još 50 minuta.
Otklopite lonac kada para potpuno izađe. Neka odstoji još 5 minuta da bi omekšao pirinač na dnu lonca. Premestite u drvenu posudu i poslužite.