Odlična kremasta torta. Relativno jednostavna za pripremu i izuzetno ukusna.
Priprema:
1. Kora sa prelivom
Umutite belanca sa šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo.
Smesu izlijte u kalup, obložen papirom za pečenje, pa pecite u rerni oko 30 minuta, na temperaturi od 200°C.
Dok se kora peče, prokuvajte 100ml mleka i jednu kesicu vanilin šećera.
Pečenu koru odvojte od papira, stavite na tacnu, izbockajte viljuškom, pa prelijte vrelim mlekom i ostavite da se ohladi.
2. Krema
Prokuvajte 400ml mleka. Umutite žumanca i šećer, pa prelijte vrelim mlekom. Vratite na vatru, pa prokuvajte kremu neprestano mešajući. Čim proključa pomerite sa vatre.
U toplu kremu umiksajte želatin.
Posebno umutite 300ml slatke pavlake, pa sjedinite sa mlakom kremom i dobro izmiksajte.
Čokoladu i jaffa keks narendajte, pa dodajte u ohlađenu kremu i sve dobro sjedinite mešanjem.
3. Sklapanje i dekoracija
Kalup za tortu obložite folijom. Preko kore, koju ste prethodno prelili, stavite ivicu kalupa. Zatim na koru stavite kremu i uravnajte, pa ostavite u frižider na dva sata, da se krema stegne.
Kad se krema stegne, skinite ivice kalupa, pa celu tortu premažite krem šlagom. Dekorišite po želji, pa poslužite.