Ako volite Milka čokoladu, obožavaćete ovu tortu. Jedinstveni ukus pomešane crne i bele Milka čokolade, neponovljivo.
Sastojci:
Kora x4
- Jaja:3 belanca
- Lešnici:50 gr, prženi
- Pšenično brašno:1/2 kašike
- Šećer:3 kašike
Fil
- Jaja:12 žumanaca
- Margarin:250 gr
- Milka čokolada bela:200 gr
- Milka čokolada sa lešnicima:200 gr
- Mleko:1 litar
- Pšenično brašno:3 kašike
- Puding od vanile:3 kesice
- Šećer:200 gr
Sklapanje i dekoracija
- Šlag:500 gr
Priprema:
1. Kora x4
Umutite penasto 3 belanca, pa uz stalno mućenje, lagano dodajte 3 kašike šećera. Zatim u smesu varjačom umešajte 50gr mlevenih lešnika i pola kašike brašna.
Papirom za pečenje obložite kalup za tortu od 26cm, ulijte masu i u već zagrejanoj rerni, pecite oko 15 minuta na 200°C.
Potrebne su vam 4 kore, tako da ceo ovaj postupak morate ponoviti još 3 puta.
2. Fil
Žumanca dobro umutite sa 100gr šećera, a u drugoj činiji umutite 3 pudinga, 3 kašike brašna, malo mleka i preostalih 100gr šećera. Ostalo mleko prokuvajte.
Pomešajte umućena žumanca i puding, pa sve umešajte u prokuvano mleko da se zakuva. Kuvajte masu još nekoliko minuta, uz stalno mešanje, dok se fil ne zgusne.
Kada se fil ohladi, dobro umutite margarin, dodajte u fil i dobro umešajte.
Podelite masu na dva jednaka dela.
U prvi deo umešajte otopljenu Milka čokoladu sa lešnicima za tamni fil, a u drugi deo umešajte otopljenu belu Milka čokoladu za svetli fil.
3. Sklapanje i dekoracija
Umutite šlag kao i obično.
Tortu slažite po sledećem redosledu: kora, tamni fil, svetli fil, šlag. Isti redosled ponovite još dva puta i na kraju stavite četvrtu koru.
Obložite tortu preostalim šlagom i dekorišite po želji.