1. Ceo postupak
Mera za sastojke je šolja za kafu srednje veličine, zapremine oko 150ml.
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, jaja, ulje i mleko, pa sve dobro izmešajte varjačom. Mešajte dok ne dobijete glatku i žitku masu.
Podelite masu na dva jednaka dela, pa u jedan deo sipajte kakao i dobro umešajte da se sve ujednači.
U pleh za projice rasporedite masu koja ne sadrži kakao, pa preko nje lagano sipajte masu u koju ste ubacili kakao. Drugi deo treba sipati lagano da se braon i žuta masa ne pomešaju potpuno, već da mafin ostane šaren.
Na svaki mafin lagano spustite po jednu kocku crne čokolade. Nemojte pritiskati čokoladu u masu, jer će ona svakako pod sopstvenom težinom sama propasti u sredinu mafina.
Ubacite pleh u rernu zagrejanu na 180°C i pecite dok mafini ne porumene. Zatim mafine izvadite iz pleha i pre služenja pospite šećerom u prahu.