Ledene kocke su jednostavne za pripremu, a sastojke verovatno već imate kod kuće, tako da je priprema brza i relativno laka.
Priprema:
1. Kora
Belanca sa šećerom umutite u jak šne, pa dodajte jedno po jedno žumance, uz mućenje.
Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodajte umućenoj smesi i izmešajte.
Pleh namažite uljem i pospite po njemu brašno ili kakao, pa izručite smesu u njega.
Stavite da se peče u rerni prethodno zagrejaoj na 200°C. Kada stavite tepsiju u rernu. smanjite temperaturu na 180°C, pa pecite oko 20 minuta, zavisno od rerne. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.
Pečenu koru ostavite da se hladi u plehu.
2. Krem
Krem pravite dok se kora peče u rerni.
Pomešajte gustin, brašno i šećer sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka stavite da provri.
Kad provri, zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne. Kada se masa zgusnula, sklonite je sa vatre da se ohladi.
Kada se krem ohladio, ulupajte margarin pa mu postepeno dodajte ohlađen krem uz stalno mućenje.
Obavezno dodajte krem margarinu, a ne obrnuto.
3. Sirup
Kada se kora ohladila, skuvajte sirup. Pomešajte vodu i šećer, pa ih kuvajte oko 10 munuta.
4. Glazura
Za glazuru, na laganoj vatri zagrejte ulje i mleko, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se sve potpuno ne otopi i ujedini.
5. Sklapanje
Koru koja je još uvek u plehu, prelijte sirupom. Zatim, na koru nanesite sav krem i poravnajte.
Preko krema prelijte glazuru. Malo je poravnajte nožem, pa protresite pleh da se čokolada fino slegne i izjednači.
Kolač ohladite u frižideru, isecite na kocke, pa poslužite.