1. Ceo postupak
Odvojite belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutite u čvrst sneg, pa im postepeno dodajte šećer. Mutite mikserom još malo. Dodajte žumanca, pa ih lagano umešajte varjačom. Postepeno dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa sve polako sjedinite sa belancima.
Kad testo bude homogeno, izlijte ga u podmazan i brašnom posut pleh. Na testo poređajte očišćene višnje, koje ste prethodno malo ocedili od viška soka. Višnje mogu biti sveže, iz zamrzivača ili iz kompota.
Ako je testo gušće, pa višnje ostaju na površini, možete ih malo prstom pritisnuti na dole, ali ne previše, da ne padnu na dno.
Ubacite pleh u rernu zagrejanu na 200°C. Smanjite temperaturu na 180°C, pa pecite oko pola sata.
Ohladite kolač, pa ga pospite šećerom u prahu, pomešanim sa kesicom vanilin šećera. Isecite kolač na kocke i služite.