1. Ceo postupak
Razdvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite penasto sa šećerom, pa dodajte jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i narendajte koricu od jednog limuna.
U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zatim sjedinite belanca sa prvom smesom.
Uključite rernu da se zagreje na 200°C, pa nauljite pleh za pečenje i pospite ga brašnom. Možete slobodno koristiti okrugli kalup za torte ili neku sličnu okruglu tepsiju.
Zatim u pleh izlijte testo koje ste umutili i po njemu ravnomerno rasporedite jagode.
Kolač pecite oko 25 minuta, a onda ga sa sve plehom ostavite da se ohladi, pa ga isecite na kocke ili trouglove.
Ako želite, kolač možete posuti šećerom u prahu ili ga preliti čokoladom. Takođe je odličan ako se posluži uz kuglu sladoleda.