1. Ceo postupak
Belo meso očistite i iseckajte na kockice srednje veličine. Zatim očistite crni luk i iseckajte ga na sitne kockice.
Šampinjone takođe očistite i iseckajte na komade, ali neka komadi budu veći. Krupne primerke isecite na četiri, a manje na dva komada.
Zagrejte ulje u šerpi ili dubokom tiganju odgovarajuće veličine.
Kada se ulje dovoljno zagreje, ubacite crni luk i blago ga propržite, a zatim dodajte i belo meso.
Kada se belo meso malo prodinsta, dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, uz stalno mešanje da ne zagore. Po potrebi, možete dodati vrlo malo vode, ali obično šampinjoni, ako su sveži, ispuste svoj sok i voda nije potrebna.
Dodajte alevu papriku i čili, a zatim pobiberite i začinite po želji.
Dodajte lovorov list i sok od paradajza, pa uz povremeno mešanje, dinstajte još desetak minuta.
Ako je gulaš baš previše redak, možete dodati malo gustina, ali to u većini slučajeva nije potrebno.