Prelepi kremasti kolač. Jedan od najukusnijih koje smo ikada probali.
Priprema:
1. Kora
Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer, i malo po malo orahe i prezle. Sve to dobro umešajte.
Izlijte smesu u veliki pleh, na papir za pečenje, poravnajte, pa pecite oko 50 minuta u rerni na 160°C. Bitno je peći koru lagano, jer će u suprotnom biti premekana ili pretvrda i neće se dobro ispeći.
Sa pečene kore odlepite papir za pečenje. Polako i pažljivo jer je kora dosta lepljiva i tanka, pa morate biti oprezni da se ne polomi. Presecite koru na dva jednaka dela.
2. Krem
U većem loncu, na pari zakuvajte 7 dl mleka.
U posebnoj činiji umutite penasto žumanca, šećer i vanilin šećer. Razredite sa preostala 3 dl mleka, pa polako dodajte puding i griz.
Uz mešanje ulijte tu smesu u zakuvalo mleko, pa kuvajte oko 15 minuta, dok ne postane kremasto gusto. Dobro bi bilo mešati krem mikserom dok se kuva, da se ne bi stvorile grudvice.
U ohlađen krem ubacite margarin i dobro umešajte.
3. Sklapanje
Preko jedne kore stavite polovinu raspoloživog krema, pa preko postavite drugu koru i preko nje razmažite preostalu količinu krema.
Slatku pavlaku umutite u šlag, pospite preko krema i poravnajte.
Služite ohlađeno.