1. Ceo postupak
Stavite pomoranže u dublju posudu, sipajte kašičicu soli, pa ih prelijte vodom, tako da potpuno budu u vodi. Napominjem da voda koja se koristi za prelivanje pomorandži ne ulazi u onih 9 litara koji su navedeni među sastojcima. Neka pomorandže prenoće u slanoj vodi, tako će so moći da izvuče sve negativne materije iz pomorandži, koje su verovatno prskane zbog zaštite.
Nakon toga, pomorandže izvadite iz slane vode, vodu prospite, a pomorandže narežite na kriške zajedno sa korom. Prilikom sečenja pomorandži odstranite koštice ako ih ima. Šargarepu ogulite i narežite na tanje kolutiće.
U lonac stavite narezane pomorandže i šargarepu, pa dodajte 1kg šećera i 1 litar vode. Stavite lonac na vatru da se sve zajedno prokuva. Kuvanje bi trebalo da je gotovo za nekih 45 minuta. Kada šargarepa potpuno omekša, sklonite lonac sa vatre i ostavite da se prirodno ohladi.
Kada se sve ohladilo, dobro izblendirajte pomorandže i šargarepu zajedno sa vodom u kojoj su se kuvale. Ako nemate blender, upotrebite štapni mikser.
Na kraju dodajte 1 do 2 kesice limuntusa, po sopstvenom ukusu, pa naspite preostalih 8 litara vode i sve dobro izmešajte.